Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
Firetide mesh networks en Wifi
 
 

Wi-Fi (Wireless Fidelity) is de naam van de radio-techniek die gebruikt wordt om draadloze netwerken te maken voor computers. Zowel door particulieren, als bedrijfsmatig wordt deze technologie tegenwoordig wijdverbreid gebruikt.

WiFi toepassingen binnen de industrie onderscheiden zich van toepassingen in kantooromgevingen door de veel zwaardere eisen die worden gesteld aan  industriële draadloze netwerken. Met name in dit segment levert VDC generieke en specifieke totaaloplossingen gebaseerd op deze Wi-Fi technologie.

Met WiFi kunnen niet alleen uw mobiele computers worden aangesloten op uw vaste automatiseringsnetwerk, maar alles wat informatie verwerkt of nodig heeft voor het bedrijfsproces. En dit kan zowel ‘indoor’ als ‘outdoor’ buiten op het bedrijfsterrein. Door alles wat beweegt te verbinden met uw bedrijfsautomatisering ontstaat controle, beheersing en zullen logistieke processen beter gestructureerd, sneller en soepeler verlopen. Dit draagt bij aan een positieve bedrijfsperformance.

 


  

       

    

 

VDC voert een  aantal merken, zoals, Firetide, Motorola, Meru, Alvarion BreezeNET en kan u adviseren welke technologie voor uw situatie het meest geschikt is. Bijvoorbeeld, de keuze tussen ‘direct spread’ en ‘frequency hopping’ is belangrijk.  Soms kan alleen OFDM worden toegepast.

VDC kan beoordelen of er eerst een site-survey moet worden uitgevoerd op de plaats waar uw draadloos netwerk moet komen. Tijdens deze site-survey wordt gemeten hoeveel ‘access points’ er nodig zijn om de gewenste radiodekking te verzorgen. Belangrijk daarbij is het type en de opstelling van de antennes die toegepast kunnen worden. Bovendien dient te worden vastgesteld of er mogelijkerwijze problemen kunnen ontstaan door storingsbronnen, en hoe deze worden voorkomen.

Wireless LAN (WLAN) is de draadloze uitvoering van het Local Area Network. WiFi is de populaire benaming voor de succesvolle IEEE-standaard 802.11b voor WLAN toepassingen. WiFi is een draadloze packet switched IP-technologie die volledig compatibel is met bestaande Ethernet-netwerken. Zolang de gebruiker met het ‘device’ (bijvoorbeeld een ‘handheld’ terminal met een WiFi-insteekkaart) binnen het verzorgingsgebied (de radio-wolk) beweegt, zal de verbinding blijven bestaan.

VDC heeft een aantal zeer uitgestrekte radiowolken (tot 3 km2) gerealiseerd op bedrijfsterreinen.  Bij zulke projecten treedt VDC graag op als totaal leverancier/installateur van zowel de electronica (WiFi apparatuur, voeding, interfacing en netwerk-infrastruktuur) als de ijzerwaren (masten en behuizingen).

 

» Firetide bedrijfsinformatie
» Firetide op ECT Venlo
» Firetide op de Euromax
» Firetide bij Van Oord

 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : Firetide, Hotport, Hotpoint, Motomesh, motorola, WiFi, wireless, LAN, draadloos, Wireless Fidelity, Alvarion, BreezeNET, breezecom, access point, site-survey, frequency hopping, direct spread, draadloos netwerk