Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
Meldkamer systemen
 
 

Het kleinste meldkamer systeem, waarvoor u bij Voorhout Data Connection terecht kunt, maakt gebruik van 2 standaard componenten: een mobilofoon en een PC. De mobilofoon wordt ingezet als basispost, en wordt via het  Multi Radio Systeem van VDC op de PC aangesloten. De PC voorziet in bedienfuncties. Dit levert een heel compact maar multi-functioneel meldkamer radiobediensysteem op.

Het leveren van grote meldkamersystemen is een van de langst lopende activiteiten van VDC. Bij deze systemen coördineert een centralist al het spraakverkeer binnen een organisatie.  Daarbij wil men vaak beschikken over de mogelijkheid om in bepaalde situaties een van tevoren geselecteerde groep op te roepen, via de portofoons, mobilofoons, pager of semafoons.  Het systeem maakt dan gebruik van selectieve databases om de geselecteerde groep van personen op te roepen. Complete meldkamer systemen werden door VDC o.a. geleverd aan de CPA Nijmegen en de Penitentiaire Inrichting Haaglanden.

In veel meldkamers moet het radioverkeer op de één of andere manier gekoppeld kunnen worden aan de telefoon. Hierbij kan het gaan om vaste lijnen of interne telefooncentrales, maar ook om koppelingen met het GMS of VoIP telefooncentrales. Op dit gebied heeft VDC veel ervaring en levert maatwerk oplossingen samengesteld uit componenten van gerenommeerde fabrikanten (zoals Nokia), en oplossingen gebaseerd op de eigen Audio Matrix. 

 

» Audio Matrix

 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : Meldkamer systemen, bedienfuncties, radiobediensysteem, radioverkeer, audio matrix, VoIP, centralist, spraakverkeer, statusmeldingen, radio infrastructuur, groepsoproep, CPA Nijmegen, Penitentiaire Inrichting Haaglanden