Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
RFID
 
 

Hoe werkt Radio Frequency Identification (RFID) ?

RFID gebruikt radiosignalen om informatie over te dragen. RFID kent twee elementen:

 1. de informatiedrager of RFID-tag, een label met de gecodeerde informatie,
 2. de RFID-tag leeseenheid, een apparaat dat de informatie leest en doorgeeft.

De RFID-tag is een klein zendertje dat, zodra het binnen het bereik van de leeseenheid komt, wordt geactiveerd.  Als de tag geactiveerd wordt, stuurt deze onmiddellijk zijn gegevens naar de leeseenheid. Lees verder over de RFID technologie. 

 

 

 

 

 

RFID is op een breed terrein toepasbaar, zoals:

 • beveiligingstoepassingen, waarbij sabotage volledig moet worden uitgesloten;
 • identificatie van produkten in een geautomatiseerde produktielijn;
 • hands free toegangscontrole, voor registratie en voor bewakingsdoeleinden;
 • identificatie in ongunstige omgevingen (milieu, ovens, spuitcabines etc.);
 • voor tracking van voertuigen, bij de in- en uitgangen, en op bedrijfsterreinen;
 • bij dieren, bijv. voor individueel gedoseerd voederen of voor het bijhouden van melkquota.

RFID oplossingen

De toepassing van RFID technologie is de laatste jaren bezig aan een indrukwekkende opmars. Omdat RFID goede mogelijkheden biedt om bedrijfsprocessen te verbeteren. En bij beveiligingstoepassingen unieke kenmerken inbrengt.  VDC kan u helpen met de opzet en het management van uw RFID project. Met een praktijkgerichte aanpak om elke innovatieve toepassing van RFID te laten slagen. Ter illustratie een aantal succesvolle toepassingen:

 • Automated Guided Vehicles (AGV’s) zijn onbemande voertuigen die autonoom goederen vervoeren in een fabriekshal of op een bedrijfsterrein. De plaats, waar de AGVs zich bevinden, moet op elk moment nauwkeurig kunnen worden bepaald. Dit kan met RFID-tags ingebracht in het wegdek, waarbij de tags worden geprogrammeerd met coördinaten. De AGV’s, uitgerust met een geavanceerde RFID-tag lezer, kunnen daarmee continu hun positie vanuit het wegdek uitlezen. VDC heeft op deze wijze verschillende bedrijfsterreinen van honderden hectaren groot geschikt gemaakt voor AGV’s.
 • Beveiliging van vrachtvervoer. VDC heeft een low-cost RFID toepassing ontwikkeld voor laaddeuren van vrachtwagens. Het belangrijkste kenmerk van deze toepassing is dat sabotage onmogelijk is, en dat elke keer dat de laaddeur wordt geopend dit 'ontegenzeggelijk' wordt geregistreerd.
 • Authorised System Usage voor voertuigen. Het belangrijkste kenmerk van deze toepassing is dat alle apparatuur in de auto onmiddellijk wordt afgesloten, als de inzittenden uitstappen. Zodat “niet geautoriseerde” derden geen misbruik kunnen maken van deze apparatuur. Ook kan het gebruik van het voertuig zelf worden geblokkeerd. Tevens kan automatisch worden geregistreerd wanneer en welke “geautoriseerde” personen gebruik maken van het voertuig.

 

 

» RFID technologie

 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : RFID Radio Frequency Identification