Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
PMR – VoIP » EDACS
 
 

EDACS is ‘proven technology’, heel betrouwbaar en robuust. Wereldwijd zijn er al meer dan 500 EDACS radio netwerken in gebruik, en het aantal groeit gestadig. In Nederland wordt EDACS o.a. gebruikt door de Politie Haaglanden en ECT Delta op de Maasvlakte.

EDACS staat voor mobiele spraak & data communicatie, op basis van digitaal gestuurde trunking, en biedt een snelle access tijd (binnen 0,4 sec verbinding). Trunking is een techniek die gebruikt wordt voor radio systemen die uit meerdere kanalen (gesprekswegen) bestaan. Trunking zorgt ervoor dat steeds één van de vrije gesprekswegen (kanalen) automatisch wordt aangeboden, als men wil spreken. Daardoor wordt de capaciteit van de radio kanalen optimaal benut. Additionele voordelen van trunking zijn de mogelijkheden van gescheiden gespreksgroepen, signalering, statusoverdracht en prioriteitsafhandeling.

Binnen EDACS kan worden gewerkt met analoge spraak (kanaalbandbreedte12,5 kHz) of gedigitaliseerde spraak (kanaalbandbreedte 25 kHz). Het EDACS netwerk maakt gebruik van een IPbackbone structuur (Voice-over-IP), voor de verbindingen tussen de centrale en basisstations. Deze IP-backbone van het netwerk is opgebouwd uit standaard netwerkcomponenten. Behalve dat daardoor de bedienterminals gemakkelijk via een LAN automatiseringsnetwerk kunnen worden aangesloten, kan een EDACS netwerk ook samenwerken (interoperability) met andere Voice-over-IP netwerken (bijvoorbeeld de interne telefooncentrale).

 


 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies