Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
Portofoons en mobilofoons » IP-protocol
 
 

Een M/A-Com P25IP digitaal radio netwerk biedt ‘end-to-end’ het IP protocol.

Wat betekent dit? Een dergelijk radio netwerk biedt netwerkverbindingen tussen uw centrale en uw mobielen. Een mobiele radio wordt een IP-nummer op het (W)LAN.

Om via dit radio netwerk ook te kunnen praten, wordt gebruik gemaakt van ‘Voice over IP’ techniek (VoIP). VoIP is een techniek waarbij spraak wordt omgezet naar een digitaal signaal en vanaf dat moment beschouwd wordt als een digitaal brok gegevens en ook op die manier wordt rondgestuurd over het radio netwerk en het centrale automatiseringsnetwerk. 

Dus, al het verkeer via het M/A-Com P25IP radio netwerk verloopt digitaal, en is dus niet afluisterbaar. Spraakverkeer en het dataverkeer zijn volledig geďntegreerd. 

Alles wat centraal aan het radio netwerk moet worden gekoppeld, wordt simpelweg direct via het interne automatiseringsnetwerk aangesloten. Zoals de radio bedienterminals, dit zijn gewone standaard PC’s aangesloten op het netwerk. 

Ook aan mobiele zijde biedt ‘end-to-end’ IP protocol voordelen. De M/A-COM mobielen hebben standaard zowel een SLIP en een AT Terminal data interface, waarmee randapparaten gemakkelijk worden aangesloten. Elk mogelijk apparaat, dat op een seriële poort of op een netwerk kan worden aangesloten, kan worden toegepast. Bekend is bijvoorbeeld GPS, zodat de voertuigen op kantoor ‘real-time’ kunnen worden gevolgd. Een PDA, of een computer terminal, kan worden aangesloten, waarmee opdrachten worden ontvangen, statussen worden doorgegeven, en waarmee genavigeerd kan worden. Een barcode scanner, RFiD lezer en sensoren kunnen worden aangesloten, zodat men centraal over alle informatie beschikt die voor een efficiente bedrijfsvoering nodig is. 

Redenen, om een volledig digitaal (VoIP) radio netwerk te kiezen zijn:

1. Kostenreductie. Doordat zowel centraal als mobiel gewone standaard automatiserings producten kunnen worden toegepast, kunnen heel interessante kostenbesparingen worden behaald. Bij de vorige generatie radionetwerken (PMR analoge spraak of PAMR traxys) waren er voor elke functie altijd op-maat-gemaakte en niet uitwisselbare speciaaltjes benodigd.

2. Simplificatie. Integratie van spraak en data zal de vorming van standaarden bevorderen wat ten gunste komt van het aantal en het soort van benodigde apparaten. Zoals: de radio bediening in de centrale met behulp van standaard PCs.

3. Consolidatie. De betrouwbaarheid en de efficiëntie zullen uiteraard in positieve zin beďnvloed raken op het moment dat er minder apparatuur nodig is. Minder apparaten betekent minder ‘points of failure’ en alle gegevens voor de administratie en het (door)berekenen van kosten zijn centraal beschikbaar.

4. Geavanceerde innovatieve mogelijkheden. De komende jaren kunnen we van VoIP dingen verwachten, op het gebied van de bedrijfsvoeringen, die met traditionele apparatuur niet mogelijk zijn.

 


 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies