Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
RFID » RFID technologie
 
 

RFID technologie

RFID-systemen zijn gebaseerd op radiosignalen en werken met elektronische transponders (tags) die op het te identificeren object (pallet, bak, krat, ISO-container, voertuig of dier) worden aangebracht. Ook kan een tag op een vaste plaats worden gemonteerd (wegdek, laaddeur) om een ijkpunt (co÷rdinaat) te creŰren. De transponders bevatten een microchip waarin de informatie in digitale vorm is opgeslagen, een kleine antenne voor verzending van de signalen en nog enkele andere componenten. Er zijn zelfs transponders met een ge´ntegreerde temperatuur-sensor of een GPS-eenheid voor exacte lokalisering van objecten.

Vorm en afmeting van de leeseenheden is afhankelijk van de toepassing. Ze variŰren van draden in het wegdek, een leeseenheid in een voertuig (bv. laaddeur), tot leeskoppen die in een poortje  zijn aangebracht. De leeseenheid kan de vorm hebben van een eenvoudige schakelaar. Daarnaast zijn er ook geavanceerde leeseenheden, die informatie uitwisselen tussen de tags en een automatiseringsnetwerk.

Twee soorten RFID transponders zijn te onderscheiden: 'read only' en 'read and write'. Afhankelijk van de uitvoering varieert het bereik van een RFID-systeem van enkele centimeters tot enkele honderden meters. RFID-systemen komen vooral tot hun recht wanneer specifieke omstandigheden een optische of contactuele identificatie verhinderen. De afmeting van de RFID-tags worden vooral bepaald door het bereik en de snelheid die nodig is. Bij een klein bereik kan de tag worden gereduceerd tot een minuscuul tabletje. Ook kan de tag worden uitgevoerd als een plastic kaartje, een polsbandje, of.een sleutelhanger.

 


 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : RFID transponders identificeren pallet, bak, krat, ISO-container, voertuig of dier