Draadloze technieken

Voorhout Data Connection maakt veelal gebruik van onderstaande draadloze technieken.

Zigbee
Dit is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is bedoeld als aanvulling op Bluetooth en Wi-Fi, het wordt gebruikt voor het doorsturen van sensorgegevens en voor (proces)besturing (monitoring & control), zoals de gezondheid van een patiënt of het controleren van de veiligheid binnenshuis met behulp van sensoren. 

Wi-Fi
Wi-Fi is een certificatielabel voor producten voor draadloze datanetwerken, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 (draadloos, ethernet of wifi). Dergelijke producten maken gebruik van radiofrequenties in de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden. De eisen voor dit logo worden vastgelegd door de Wi-Fi Alliance.

Private LTE
Voor elk bedrijf waar het mobiel ontsluiten van data essentieel is om te functioneren, biedt Private LTE uitkomst. Private LTE is de betrouwbare breedband IP-verbinding die meer mogelijkheden biedt dan welke bestaande technologie dan ook. Voorhout Data Connection BV beschikt over de kennis en kunde om een LTE netwerk op eenvoudige wijze volledig af te stemmen op de wensen en eisen van uw organisatie. 

WIFI mesh
Een mesh-netwerk is een netwerk waarbij alle units via het wifi-signaal met elkaar in verbinding staan. Het wifi-signaal wordt tussen al deze units gecommuniceerd. Dit zorgt voor een beter bereik in vergelijking met één accesspoint. Bij een mesh-netwerk is er minimaal één wifi-unit  aangesloten op het vaste netwerk.

4G
4th generation (4G) is de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. Het is de opvolger van de 3G-standaard. De snelheid van 4G is 100 megabit per seconde (Mbit/s). 4G wordt tegenwoordig ook gebruikt als backup voor een wifi-systeem. Bijvoorbeeld wanneer men geen ontvangst meer heeft van het eigen private wifi-netwerk.

Vorige slide
Volgende slide

5G (toekomstig)

5th generation (5G) is een telecommunicatie-norm en kenmerkt zich door een grotere gegevensdoorvoer en minder vertraging (latentie) dan de voorganger 4G/IMT-Advanced. 5G netwerken kenmerken zich door de grote hoeveelheid van cellen welke een relatief klein gebied bestrijken. 

Bluetooth
Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij bluetooth kunnen bijvoorbeeld adresgegevens tussen mobiele telefoons worden uitgewisseld of kan een mobiele telefoon worden uitgerust met een draadloze headset. De techniek is ontwikkeld door het Zweedse Ericsson.

IOT
Internet of Things (IoT) staat voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met internet om gegevens te kunnen uitwisselen. De verwachting is dat er op den duur meer intelligente apparaten dan mensen op internet zitten. Voorbeelden zijn slimme thermometers, koelkasten, sportkleding met sensoren. Onder andere 4G en 5G infrastructuren zullen hier voor gebruikt gaan worden.

Heeft u vragen over draadloze technieken of een project dat u wenst te bespreken?
Heeft u vragen over draadloze technieken of een project dat u wenst te bespreken?