GMS en C2000

Vanzelfsprekend kwam Voorhout Data Connection, als bekwaam interface specialist, ook in contact met de vernieuwingen op telecommunicatiegebied binnen de zwaailichtenwereld. Zowel aan meldkamer zijde als aan de mobiele zijde heeft VDC diverse maatwerkoplossingen ontwikkeld en geleverd.

GMS
De meldkamer is het kloppend hart van een hulpverleningsorganisatie en staat boordevol technische hoogstandjes. Tot voor kort werkten politie, brandweer en ambulance vaak met verschillende informatiesystemen. Het nieuwe Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS), dat is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van BZK en VWS, maakt het mogelijk in één keer alle gegevens in te voeren bij alle disciplines en snel eenheden te alarmeren. Het GMS zorgt voor een grotere uniformiteit en standaardisatie in de meldkamers. 

Ten behoeve van een tweetal brandweekorpsen (Hertogenbosch en Eindhoven) werd door VDC een koppeling gerealiseerd tussen het bestaande alarmeringssysteem en de nieuwe GMS meldkamer. Het is nu mogelijk om gedifferentieerd te alarmeren. Op voorhand en precies de juiste mensen worden opgeroepen. 

C2000
C2000 (gebaseerd op de TETRA standaard) is het nieuwe mobiele communicatiesysteem voor de hulpverleningsdiensten. De oplevering van dit landelijk netwerk vond plaats op 1 juli 2004. Inmiddels zijn alle hulpdiensten verplicht om gebruik te maken van het nieuwe netwerk. 

Daarbij zijn er ook hulpdiensten die gebruikmaken van speciale voertuigen die speciale toepassingen van mobiele apparatuur nodig hebben. Voor de motorfietsen van de politie ontwikkelde VDC elektronica en de software ten behoeve van een IP67 MoBoCop. Deze kan worden aangesloten op iedere TETRA mobilofoon. 

gms c2000 voorhout data connection
Heeft u vragen over GMS of C2000 of een project dat u wenst te bespreken?
Heeft u vragen over GMS of C2000 of een project dat u wenst te bespreken?