PMR / VoIP

Vanouds levert Voorhout Data Connection radio-infrastructuur voor (tetra) mobilofoon en portofoon netten. Conventioneel en Trunking.

TETRA
TETRA is een afkorting die staat voor Terrestrial Trunked Radio. TETRA is een digitale standaard voor radiocommunicatie die vooral gebruikt wordt door professionele gebruikers zoals politie en veiligheidsdiensten, transportbedrijven, grote industriële complexen of het leger. TETRA is een officiële standaard opgesteld door het Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut (ETSI).

MOTOTRBO
MOTOTRBO is een DMR oplossing van Motorola en is geschikt voor organisaties die willen migreren van analoge naar digitale technologie, maar een relatief klein aantal gebruikers hebben. Een MOTOTRBO oplossing is al interessant vanaf 20 aansluitingen en biedt een goede prijs/prestatieverhouding.

Analoog PMR
PMR is een standaard voor analoge draadloze communicatie. Het gaat hierbij om vergunning en vergunningsvrije, vaak kleine zendontvangertjes voor persoonlijk gebruik. De afkorting PMR staat voor Personal Mobile Radio en de toevoeging komt van de frequentie waarop de zendontvangers, of portofoons, werken: VHF en UHF. Het vermogen van de zenders bedraagt maximaal 0,5 tot 1 watt; het bereik in het open veld is hiermee in optimale omstandigheden 10 kilometer. 

Samenwerking met Motorola
In samenwerking met Motorola levert VDC een uitgebreide digitale PMR-lijn van de producten en systemen. In Duitsland is Motorola marktleider op het gebied van PMR mobiele communicatie. Wat Motorola kenmerkt is haar weloverwogen keuze voor een “end-to-end” IP structuur en dus een volledige integratie van spraak (VoIP) en data, voor alle PMR producten en systemen. En dit biedt vele voordelen.

Heeft u vragen over PMR / VoIP of een project dat u wenst te bespreken?
Heeft u vragen over PMR / VoIP of een project dat u wenst te bespreken?