Meldkamersystemen

Het leveren van grote meldkamersystemen is een van de langst lopende activiteiten van VDC. Bij deze systemen coördineert een centralist al het spraakverkeer binnen een organisatie. Wij realiseren altijd volledig redundante oplossingen en dus meldkamersystemen op maat. Daarbij wil men vaak beschikken over de mogelijkheid om in bepaalde situaties een van tevoren geselecteerde groep op te roepen, via de portofoons, mobilofoons, pager of semafoons. Het systeem maakt dan gebruik van selectieve databases om de geselecteerde groep van personen op te roepen.

Oplossingen op maat
Wij realiseren volledig redundante oplossingen en dus meldkamersystemen op maat. Dit geldt voor alle hulpdiensten zoals: OOV-sector, brandweer, ambulance, reddingsbrigade en douane. Wij leveren meldkamer software waarmee wij gedifferentieerd alarmeren mogelijk maken. Hulpdiensten kunnen hun mensen op voorhand oproepen en daarnaast en precies de juiste mensen.

VDC heeft veel ervaring in het leveren van meldkamersystemen en levert maatwerk oplossingen samengesteld uit componenten van gerenommeerde fabrikanten (zoals Nokia), en oplossingen gebaseerd op de eigen Audio Matrix. 

Wave
Motorola’s WAVE 5000 on cloud oplossing biedt de mogelijkheid om verschillende devices zoals analoge en digitale portofoons in combinatie met uw telefooncentrale allemaal op elkaar te koppelen. Hierdoor wordt de productiviteit en efficiëntie vergroot en kan die iedereen met elkaar communiceren ongeacht het device wat een betreffende medewerker gebruikt.

MCC7500
Maak een informatiepijplijn van uw dispatch center. Met de MCC7500 kan de politie-, brandweer- en ambulance-sector vertrouwen op relevante en realtime informatie die zij op dat moment nodig hebben. U kunt uitgaan van effectieve en veilige communicatie met het standaard gebaseerde MCC 7500 IP Dispatch Console van Motorola in uw Tetra Dimetra systeem. 

SmartPTT
Met behulp van het DIMETRA Express-radiosysteem en de SmartPTT Express-software bent u zeker van de betrouwbaarheid van uw radiocommunicatie, zelfs in de meest kritieke situaties. Grijp uw kans om de dagelijkse activiteiten te beveiligen en te vereenvoudigen en tegelijkertijd de kosten en complexiteit op de lange termijn te verminderen.

Heeft u vragen over meldkamer systemen of een project dat u wenst te bespreken?
Heeft u vragen over meldkamer systemen of een project dat u wenst te bespreken?