Remote bedientafel nieuwsbericht

Automatisering audio communicatie voor remote kraanbesturing door Voorhout Data Connection BV

De overslag van containers in onder andere de Rotterdamse haven wordt steeds verder geautomatiseerd. Zo worden op de containerterminals de schepen geladen en gelost met geautomatiseerde “Ship-to-shore” kranen. En vanaf de kade worden de containers met voertuigen (bemand of geautomatiseerd) naar het stack-gebied verplaatst. Hier zorgen de “rail-mounted-gantry-cranes” voor het positioneren op de gewenste locatie.

Betrouwbare spraakcommunicatie is een must
Ondanks deze vergaande automatisering is goede en betrouwbare spraakcommunicatie een must. Remote control rooms is de nieuwe trend. De operator / kraanmachinist is vanuit deze control-room flexibel inzetbaar. De bedientafels en de STS-kranen zijn niet vast met elkaar verbonden, maar kunnen volgens het any-to-any principe aan elkaar worden gekoppeld. Hiermee is flexibiliteit gegarandeerd.

Een automatiseringsslag binnen spraakcommunicatie
Echter, op en rond de STS-kranen zijn nog steeds mensen aanwezig welke in direct contact moeten staan met de juiste operator achter de bedientafel. Een matrix vol mogelijkheden om kranen met bedientafels te koppelen. Dat vraagt, ook voor een betrouwbare spraakcommunicatie, om een automatiseringsslag.

Nieuwe automatisering audiopaden realiseert veilige werkomgeving
Deze uitdaging is Voorhout Data Connection BV aangegaan. Onze audio-interface heeft een koppeling met de HMI van de kraan. Diverse audiobronnen zoals intercom en mobilofoon worden automatisch verbonden met de gekoppelde kraan. Systeemgeluiden t.b.v. de bediening en “eigen muziek” worden, op basis van ingestelde waarden, hieraan toegevoegd.

De operator staat op deze manier direct in contact met de mensen op de kraan waarmee hij of zij mee samenwerkt. De automatisering van alle audiopaden draagt op deze manier bij aan een veiligere werkomgeving.

Bent u geïnteresseerd?
De koppeling met de kraanautomatisering kunnen wij op diverse manieren realiseren. Zowel een koppeling op IP, bussystemen en/of I/O behoren tot de mogelijkheden. Heeft u een soort gelijk probleem? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wellicht kunnen wij ook voor uw uitdaging een passende oplossing realiseren.