SOS Toegang & Voorhout Data Connection BV slaan handen ineen

SOS Toegang & Voorhout Data Connection gaan gezamenlijk het netwerk bouwen voor het openen en sluiten van toegangblokkades. Het netwerk is Nederland breed. Het systeem is duurzaam en secuur. Voorhout Data Connection BV gaat voor de stichting SOS Toegang de software en hardware leveren voor 1500 slagboomlocaties en 1000 ambulancevoertuigen.

Doelstelling SOS Toegang

SOS Toegang heeft als doelstelling: hulpverleningsvoertuigen (ambulances, brandweerwagens, politieauto’s, etc.) snel toegang kunnen verlenen tot afgesloten terreinen. Op kritieke momenten moeten bij het aanrijden van deze voertuigen de slagbomen en hekwerken automatisch geopend kunnen worden.

Voor dit doel heeft SOS Toegang aantal jaren geleden een nagenoeg landelijk dekkend systeem in gebruik genomen. Een zender in het voertuig kan over een korte afstand een ontvanger in het hekwerk activeren om het hek te openen.

SOS Toegang 2.0

Nu steeds meer interesse in dit systeem getoond wordt vanuit verschillende hulpverleningsorganisaties is deze eerste versie SOS Toegang 1.0 niet meer toereikend. Er is een verbeterde versie nodig: SOS Toegang 2.0.

Verbeteringen en uitbreidingen van SOS Toegang 2.0:

  • Beveiliging: versie 2.0 moet een sterkere beveiliging ondersteunen, waarbij misbruik onmogelijk wordt. Ongeautoriseerde voertuigen mogen het terrein niet betreden.
  • Lokaal systeem: voor het krijgen van toegang wordt alleen gebruikgemaakt van een lokaal communicatiesysteem. Dekking van een landelijk netwerk is niet nodig.
  • Zwarte lijst voertuigen: aan voertuigen die eerder toegang hadden, maar na verloop van tijd niet meer deelnemen aan SOS Toegang, moet toegang geweigerd kunnen worden.
  • Witte lijst toegangspoorten: voertuigen mogen alleen toegang krijgen tot toegangspoorten die op een witte lijst staan.
  • Melding eigenaar: wanneer een hulpverleningsvoertuig het hekwerk opent en het terrein oprijdt, wordt dit aan de eigenaar of aan de receptie van het terrein gemeld.
  • Future-proof: toekomstige verbeteringen en extra functionaliteit moet op eenvoudige wijze toegevoegd kunnen worden door middel van software-updates.

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie? Bezoek dan de website van Informatie SOS toegang of stuur een e-mail naar info@sostoegang.nl .